top of page

Individuele ACT Therapie/Coaching

Wat is ACT? 

Met Acceptance and Commitment Therapy (ACT) werken we toe naar het herstellen en onderhouden van de balans in jezelf en dat je in staat bent keuzes maken die belangrijk voor je zijn, vanuit je kernwaarden. 

Soms hebben we het gevoel vast te zitten. Je wilt een stap maken, maar je komt niet verder. Angst voor de toekomst, angst voor verandering, Je zit vast in een bepaalde sleur. Hoe ga je om met zaken die je het gevoel geven dat je vastzit? In je werk, in je relatie?

Met ACT leer je (vervelende) ervaringen in je leven te accepteren en afstand te nemen van het gepieker in je verstand, dat misschien wel overal commentaar op heeft, het altijd beter weet, of overal nog een extra schep ellende bovenop doet. Dit betekent dat je niet in gevecht gaat tegen gedachten, angst of pijn. Ook probeer je niet continue om vervelende dingen in je leven te voorkomen of te vermijden. Simpelweg omdat een leven zonder narigheid niet bestaat en omdat het gevecht of de vermijding tegen die narigheid veel energie kost. Je leert contact te maken met hetgeen je hier en nu ervaart en je brengt je eigen waarden in kaart om actief en toegewijd naar deze waarden te leren handelen. Dit heet het vergroten van je psychologische flexibiliteit. 

Therapie of Coaching? 

Ik maak geen onderscheid tussen therapie en coaching. Het gaat om het positieve effect, wat werkt voor jou.

Ik werk met methodische interventies vanuit ACT, Mindfulness based Stressreductie (MBSR) en Cognitieve Therapy (MBCT). Deze worden beschouwd als de derde generatie cognitieve gedragstherapie. Verder werk ik met Positieve Psychologie en Method of Levels. 

Hoe ziet een begeleidingstraject er uit?

Tijdens een kennismaking gaan we eerst in gesprek over waar wat er speelt en waar je naar toe wilt. Ik vertel over hoe ik werk en ik stel jou uiteraard ook wat vragen. We kijken ook naar welke vorm van begeleiding wellicht bij jou past. Een groepstraining zou je ook individueel kunnen volgen. Bijvoorbeeld een 8-weekse mindfulnesstraining of de Mind Your Colour waarbij we dieper ingaan op jouw persoonlijke thema's en ACT integreren. We kunnen ook losse sessies inplannen wanneer je er behoefte aan hebt. 

Het gaat om jouw proces, jij bepaalt wat past voor je en wat oké voor je voelt. Het kan ook zijn dat wat jij nodig hebt ik niet kan bieden, daar ben ik dan eerlijk over. In dat geval help ik je in ieder geval op weg bij wat misschien wel bij je past. 

Waarmee kun je bij me terecht? 

Als je problemen ervaart

  • met je concentratie;

  • in je relatie; 

  • in je loopbaan;

  • met langdurige lichamelijke pijn;

  • met een laag zelfbeeld (inner-criticus)

  • met stressklachten; 

  • problemen op het gebied van uitsluiting en discriminatie bijvoorbeeld door je seksuele geaardheid, de kleur van je huid of je religie.

  • Je hebt een dierbare verloren of het verlies gaat in stapjes, bijvoorbeeld bij een dierbare met dementie

  • Je komt uit een burn-out of een depressie;

  • Het kan ook zijn dat je zoekende bent naar wat het allemaal voor zin heeft, dit leven.

 

Weet dat je niet de enige bent die dit ervaart. Je kunt leren om te gaan met de uitdagingen in je leven, je hoeft dit niet in je eentje te doen. Gevoelens van eenzaamheid zijn groter dan ooit. Vraag om hulp, vind degene bij wie je je veilig voelt. Er zijn meerdere manieren die kunnen bijdragen aan je welzijn en je ontwikkeling. No shoe fits all. 

Waar kan ik bij je terecht?  

Ik werk online en vanuit meerdere locaties.

Diemen: Home for Bodymind, Burgemeester Bickerstraat 17

Weesp: Het Connectief, Pampuslaan 141

Almere: Green Central, De Binderij 9

Wat zijn de kosten?

Een losse sessie kost €130 op locatie en €115 online*

Bij een traject van 8 sessies krijg je korting. Het kost dan €780 op locatie en €650 online* 

NB. Zorgverzekeraars vergoeden de begeleiding vanuit de aanvullende verzekering. Check daarvoor Zorgwijzer

Bij beperkte financiele middelen is het mogelijk tegen gereduceerd tarief of op basis van dana begeleid te worden.  

*Indien de werkgever betaald komt hier nog 21% btw bij.

Door mijn achtergrond heb ik veel ervaring met het begeleiden van

professionals in het sociaal-, zorg-, politiek domein,

leidinggevenden,

personen met culturele- en genderdiversiteit, 

 vrouwen, jongeren

en verder iedereen die er behoefte aan heeft.

Voor meer informatie of als je inschat dat ik wat voor je kan betekenen,

neem dan contact met me op. 

 

 

 

bottom of page