Mindfulness
in
Organisaties
 

Vitale medewerkers hebben meer werkplezier en een hogere arbeidsflexibiliteit. Vitaliteit is essentieel om optimaal te kunnen functioneren en ontspannen te leven.

 

Veel mensen last hebben van vermoeidheid en gebrek aan energie. De pandemie heeft de situatie verder versterkt. Door bijvoorbeeld het werken op afstand kan het bedrijf doorgaan, maar traditionele ondersteuningsnetwerken op kantoor zijn uitgehold, waardoor medewerkers zich geïsoleerd en eenzaam voelen met een hoger risico op uitval. De werkdruk is toegenomen en het werkgeluk bij medewerkers is afgenomen.  

 

Ook werkgevers herkennen dit: de aandacht voor vitaliteit en werkgeluk groeit. Terecht, want de wetenschap bewijst dat een positieve bedrijfscultuur bijdraagt aan de effectiviteit en productiviteit van medewerkers en dus ook aan het succes van jouw organisatie.  Werkgelukkige medewerkers presteren beter, zijn minder vaak ziek, zorgen voor een goede sfeer op de werkvloer én voor tevreden klanten. Maar hoe zorg je als werkgever dat jouw medewerkers meer in balans en vitaler zijn? 

Met Mindfulness in Organisaties bied ik een maatwerkprogramma dat kan bestaan uit advies over een vitalere werkomgeving maar ook workshops en trainingen voor groepen en individuele vitaliteits-coaching speciaal afgestemd op organisaties en hun medewerkers. Leidinggevenden en medewerkers leren hun stressfactoren te herkennen en erkennen; we gaan aan de slag met mindset en overtuigingen; ontspanningstechnieken en leren de juiste keuzes te maken in het moment. Uitval voorkomen is beter dan re-integratietrajecten achteraf. 

 

Met de inzet van Mindfulness in Organisaties krijg je concrete resultaten:

  • Minder stress als gevolg van hoge werkdruk

  • Grotere mentale veerkracht 

  • Meer focus, balans en ontspanning 

  • De juiste keuzes maken naar een gezonde leefstijl

  • Meer vitaliteit en flexibiliteit van de organisatie, teams en individuele medewerkers

  • Duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de organisatie

 

Kortom Mindfulness in Organisaties is

een resultaatgerichte manier 

om medewerkers te begeleiden naar

meer vitaliteit en werkgeluk. 

 

Neem contact met mij op voor meer informatie en de mogelijkheden.

IMG_2409%20(1)_edited.jpg