Mindful@Work 

"Mindfulness is niet alleen op de grond zitten, de benen gekruist en mantra's chanten. Het is een hulpmiddel dat, mits verstandig gebruikt, uw werkervaring, uw relaties met anderen en uw algehele welzijn kan verbeteren. ”

 

 

Het tempo van veranderingen en de noodzaak om de productiviteit te vergroten, leidt tot hoge stress. De pandemie heeft de situatie verder versterkt. Door bijvoorbeeld het werken op afstand kan het bedrijf doorgaan, maar traditionele ondersteuningsnetwerken op kantoor zijn uitgehold, waardoor medewerkers zich geïsoleerd en eenzaam voelen met een hoger risico op depressie.  

Vanuit mijn eigen ervaring zie ik medewerkers in zorgorganisaties onder nog grotere druk staan om de kwaliteit van de dienstverlening te continueren. Tegelijkertijd voelen deze medewerkers zich ook verantwoordelijk voor het welzijn van hun clienten waarbij ze geneigd zijn zichzelf weg te cijferen. Bij professionals is de kans op uitval ontzettend hoog. 

 

Met Mindful@Work bied ik een maatwerkprogramma aan van workshops en in-company groepstrainingen speciaal afgestemd op organisaties en hun medewerkers. Tijdens de bijeenkomsten leren deelnemers hun stresstriggers te herkennen en de juiste keuzes te maken in het moment. Hierdoor leren ze adequaat om te gaan met dagelijkse uitdagingen op een manier dat positief is voor hun welzijn. Voorkomen is beter dan genezen. Als medewerkers meer in balans zijn werkt dit door in de resultaten van het werk en bij zorgmedewerkers naar de dienstverlening aan clienten. 

 

Het doel van het programma is om een gezonde werkomgeving te bevorderen door mindfulness te integreren en toe te passen in situaties die daarom vragen.  

 

Het brengt medewerkers:

  • een betere balans

  • veerkracht om met veranderingen om te gaan 

  • vergroten innovatievermogen

  • focus en duidelijkheid 

  • luister- en besluitvormingsvaardigheden

  • betere communicatie


Mindfulness is een vaardigheid die je in een aantal weken kan leren en onder de knie kan krijgen. Het is alsof je leert fietsen, in het begin onzeker en wiebelig, maar al snel heb je de controle en geniet je van de vrijheid op de openbare weg. De training richt zich primair op het ontwikkelen van een andere houding om te kunnen omgaan met stress, werkdruk, aandacht en focus. 

 

 

Neem contact met mij op voor meer informatie en de mogelijkheden.

IMG_2409%20(1)_edited.jpg